Chocolate cup and saucer - So-called trembleuse
Accession Nr.: | 59.2170.1.1-2 |
---|---|
Manufacturer: | Viennese Porcelain Manufactory (Du Paquier period, 1718-1744) |
Date of production: |
ca. 1770 (presumably)
|
Inscription: | csésze: alján, máz alatt kobaltkékkel festve: az osztrák címer piros- ezüst-piros címerének egyszínű vonalrajza; máz felett bíborszínnel festve: Z7. (?); csészealj: alján, máz alatt kobaltkékkel festve: az osztrák címer piros-ezüst-piros címerének egyszínű vonalrajza; máz felett bíborszínnel festve: Z3 |
---|---|
Materials: | porcelain |
Techniques: | painted with purple (purpur); with cast and shaped parts |
Dimensions: |
height (cup): 7,2 cm
átmérő (csésze-száj): 6,6 cm
átmérő (csésze-talp): 3 cm
legnagyobb szélesség (csésze): 8,3 cm
magasság (csészealj): 2,9 cm
diameter (saucer): 13,5 cm
saucer diameter: 7 cm
legnagyobb szélesség (csészealj): 13,3 cm
|